top of page
De tariefcheck stopt ermee

Ik was gestart met deze tariefcheck omdat er wat schortte aan de klassieke prijsvergelijkers waar je simulaties kan doen om tarieven voor stroom en gas te vergelijken. Die keken immers naar een prijsreferentie uit het verleden, hetgeen voor uw toekomstige factuur natuurlijk niet relevant is. 

Die werkwijze veroorzaakte ook verschillende problemen waardoor vergelijken van tarieven een helemaal vertekend beeld gaf.

Terwijl de tariefcheck draaide, ben ik achter de schermen ook constructief blijven samenwerken met regulatoren en prijsvergelijkers. Het was immers nooit mijn bedoeling nog een extra prijsvergelijker op te zetten, maar enkel een alternatief te bieden zolang daar nood aan was.

Momenteel heeft de VREG de methodologie van de VTest bijgesteld. Die kijkt nu ook naar te termijnmarkt, met een methodologie die grotendeels overeenkomt met wat er in de 70GigaWatt tariefcheck gebeurde.

Ook andere prijsvergelijkers bekijken of implementeren die mogelijkheid.

 

De bestaansreden van de 70GigaWatt tariefcheck is er dus niet meer. Daarom stop ik ook met het initiatief. 

Rest me nog alle mensen van wie ik fijne feedback gekregen heb te bedanken. Ook een welgemeende proficiat aan de partijen die constructief aan de slag zijn gegaan met deze feedback om hun eigen prijsvergelijker tot een nieuw niveau te tillen.

Waarom was deze tariefcheck nodig?

Meer info over de methode...

Naar FAQ

bottom of page