top of page
Energy Market Training
NL

In deze 2 daagse opleiding maak je kennis met verschillende aspecten van energiemarkten.

De eerste dag worden basisprincipes uitgelegd. Hoe werken de elektriciteits- en gasmarkten? Hoe komt de marktprijs tot stand? Wat zijn spot, onbalans en futures? Welke andere markten zijn ook relevant? Hoe bouwt een energieleverancier producten met die bouwstenen in de markt?

De tweede dag gaat meer in detail. Wie neemt welke rol op in de markt (producent, leverancier, evenwichtsverantwoordelijke, netbeheerder, regulator,...)? Wat zijn nominatie, allocatie en reconciliatie? Hoe werken die marktprocessen? Hoe werkt de markt van CO2 emissierechten en groene stroom certificaten? Welke uitdagingen en opportuniteiten wachten ons in de toekomst; een blik op nieuwe diensten en producten.

Optioneel kan een derde dag voorzien worden op maat van een bedrijf met een brainstorm over topics naar keuze.

De opleiding bevat interactieve modules waar door middel van gamification concepten worden aangeleerd.

Energy Market Training

€800 - Master Class dag 1 + dag 2

inclusief lunch, exclusief BTW

Dag 1 - donderdag 10 oktober 2024
Dag 2 - vrijdag 11 oktober 2024

 

Locatie: provinciehuis Leuven

Start: 10u
Einde: 16u (indicatie)

Kris_Twitter.jpeg

Meer info bij Kris Voorspools

TEL:   +32 (0) 479 871 219

MAIL:  70GigaWatt@gmail.com

Power Market Game 70GigaWatt
Carbon Market Games 70GigaWatt

Voor wie?

De basisprincipes van energiemarkten zijn een absolute must voor iedereen die met energie te maken heeft. De opleiding is ook waardevol voor bedrijven die willen begrijpen wat de energietransitie voor hen concreet betekent en welke rol ze daarin kunnen spelen.

De doelgroep van de training bestaat uit energie aankopers, energie managers, medewerkers bij energieproducenten en leveranciers, energie portfolio beheerders, onderzoekers.

Ook voor professionals die indirect met energie bezig zijn is de training waardevol om abstracte begrippen die ze tegenkomen concreet te maken. Bijvoorbeeld juristen, regulatory affairs managers, financiële adviseurs, data managers, beheerders van IT systemen, klantcontact medewerkers of marketeers die in de context van energie actief zijn.

bottom of page